fallback

Общ преглед

Кметството в Париж няма нищо против градът да си остане столицата на романтиката и на любовта, но без "любовните катинари", които двойките заключват по мостовете над Сена, информира Франс прес.

Властите в града възнамеряват да предприемат мащабни акции, за да разубедят хората от станалата традиция практика. За тази цел на мостовете ще бъдат монтирани специални табели, за да не се закачат катинари.

По пътната настилка също ще има специална маркировка, която ще призовава влюбените да изразяват приързаността си по друг начин.

Според властите "любовните катинари" загрозяват много от историческите мостове на Париж и трябва да бъдат премахнати, за да не застрашат структурата на съоръженията. Сега градската управа ще поставя табели на френски и английски език с надпис: "Не на катинарите. Париж ви благодари!" или "Изразете любовта си по друг начин!".

През есента ще бъдат предприети и други мерки, за освобождаване на парапетите от натрупаните катинари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 7 години

За сметка на това война на исляма още не са обявили. Виж, на любовта е по-лесно щото после няма да има нито запалени коли, нито пребити минувачи, нито застреляни неверници. Изобщо французите освен с държавата си се разделиха отдавна и с какъвто и да е разум.

5

Анонимен

преди 7 години

ами защо разбутахте катуните около париж? да бяхте им пошушнали какво ви тревожи,щяха да ви осигурят с вторични суровини за цяла година,но щяха да го свършат за ден.

4

bros

преди 7 години

Па земафте леба на Асан с льо фуекс...

fallback