Общ преглед
Втората политическа партия на последните избори - ДПС, се яви на консултация при президента Румен Радев, но без своя съпредседател Делян Пеевски.

ДПС съзнава своята отговорност за съставяне на редовен кабинет. Най-логично е да бъде подкрепен мандата на победителите в тези избори, заяви Йордан Цонев в началото на консултациите за съставяне на кабинет при президента Румен Радев.

Цонев отбеляза, че заявката на малките партии за съставяне на правителство също ще зависи от волята и мнозинството на големите партии в 50-ото НС.

Той призова политиците да загърбят политическото си и партийно его в името на решаването на важните проблеми пред обществото. Цонев заяви също така, че ДПС разчитат и на ролята на президента Румен Радев като медиатор между политическите сили, за да се постигне компромис.

„Няма кой друг да бъде освен вие, нуждаем се от медиация. Надяваме се, че вие ще бъдете на висотата на тази отговорност и ще убедите другите партии. Изборите са краен вариант, а не решение“, категоричен е Цонев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар