Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Пет месеца условно с 3-годишен изпитателен срок - толкова е присъдата, която получи полицаят Христо Петров, работещ и като охранител към „Делта гард“.

Oще по темата
Навръх джулай морнинг тази година той нападна и счупи челюстта на студент в заведение край Созопол. Версиите за побоя на Христо Петров и на пострадалия Владимир Радев се разминават. Според 19-годишния студент той е пребит, защото се е опитал да спаси свой приятел, ударен с шамар от полицая охранител. Бившият вече полицай обаче твърди друго - че Владимир и компанията му се гаврели с него и пребитият младеж уринирал върху пицата на охранителя. Последствията обаче са ясни – 19-годишният Владимир Радев е със счупена челюст и с множество фрактури в областта на лицето.

"Бях меко казано шокиран от това, което ми казаха адвокатите ми. За боя, който ме остави в тежко психическо и физическо състояние, последици почти няма", коментира студентът пред Нова тв. Той сподели, че не очаква компенсация за страданията си, а и до днес има предразсъдъци, стоейки близо до непознат човек.

Присъдата на извършителя е дадена след постигане на споразумение с Прокуратурата.

"Излиза така, че всичко се случва извън нашите сили. Струва ми се несправедливо", посочи Владимир Радев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Guci

преди 52 минути

Ако Македониа беше член на EU , а България кандидат член за EU, тогава бъдете сигурни,че половин България щеше да имаме македонски паспорти и щеше да направим пътека до Македониа.

27

Капитанът

преди 1 час

Да обжалва пред следващата инстанция . Ясно е ,че прокурорът се продал за пари . Нищо ново под слънцето. Момче наеми си добри адвокати и ще ти се получат нещата. Обезщетение поне 10 хил.лева. искай .

26

Анонимен

преди 2 часа

Първата присъда винаги е условна, и винаги е под или около минимума. Така е в западните държави, нали искате като тях. Тук пак добре, че изпитателния срок е 3год., защото можеше и да е една. Обезщетение да си търси в гражданския съд. Наказателните състави радко приемат за разглеждане и граждански иск ведно с наказателното производство. При наказателна присъда влязла в сила веднага ще му дадат обезщетение от гражданския съд.

fallback