В нанасяне на средна телесна повреда обвини Районната прокуратура в Бургас полицая Христо Петков, задържан за побой над 19-годишен студент по време на Джулай в "Кайт бар".

Арестът на полицая е удължен за 72 часа, каза на брифинг районният прокурор на Бургас Мария Маркова. Тя уточни, че задържаният все още не е дал обяснения за случилото се, не е установено и в качеството си на какъв е присъствал по време на събитие свързано с посрещането на Джулая. Изпратили сме запитване до ОД на МВР-Бургас, но все още нямаме данни дали полицаят е на работа, проверява се и фирма "Делта-ГАРД" дали тя е наела служителя на 4-то РПУ.

Адвокатът на Петров - Бойчо Боев обаче заяви пред медии, че клиентът му е бил поканен да охранява събитието от свой познат, който работел в хранителна фирма. Договор за работа обаче не бил сключван, а във въпросната нощ, Петков трябвало да наблюдава дали някой от многобройните купонясващи на партито не прескача поставена ограда в района. За самия инцидент Боев разказа версия коренно различна от тази на бития Владимир Радев.

Според защитника на полицая двама младежи от компанията на пострадалото момче са уринирали върху пицата на полицая и от там тръгнал скандалът между тях. Защитата на Петков твърди още, че ударът в лицето на 19-годишния студент, който счупи долната му челюст на 3 места, е нанесен с ръка, а не с метален бокс. Клиентът ми нито се е укривал, нито има намерение да го прави. Веднага щом е получил призовка се е явил в полицията в Созопол за разпознаване, заяви още адвокат Боев.

Очаква се до ден районната прокуратура да внесе в съда искане за постоянен арест на полицая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase