Има хора, които си мечтаят, но истината е, че няма конкретно име, което да стои на масата. Не трябва да бъде политическо лице. Обществото все повече губи доверие в политическите лица. С деленето в обществото трудно ще се намери политическо лице, което да обедини хората. Конкретни имена нямаме и не ги поставяме на масата. Първо трябва да се види каква конфигурация може да подкрепи такъв човек. Това заяви за Bulgaria ON AIR кандидатът за депутат от "Продължаваме промяната-Демократична България" (ПП-ДБ) Венко Сабрутев.

Още по темата

По думите му,  от ПП-ДБ няма как да работят заедно с "Възраждане" и ДПС.

"Много се съмнявам, че ГЕРБ-СДС ще стигнат 80 мандата. По време на кабинета "Денков" те работиха срещу ръста на доходите. България освен че не задлъжня, се качихме на първо място по най-нисък дълг спрямо БВП. 8% дефицит няма и тази година ще завърши до 3% дефицит. Този филм с всяването на страхове го гледаме всяка година. Не трябва да се отказваме от допълнителните разходи. Трябва да намалим сивия сектор и да спрем кражбите", каза Сабрутев.

"Слагаме като основен приоритет борбата с корупцията. Не живеем в бедна държава, нас ни държат бедни. Едно лекарство за онкоболен човек се плаща до 28 пъти по-скъпо. Три пъти внесохме предложения за промяна на това нещо и бяха отхвърлени с гласовете на ГЕРБ, ДПС и "Възраждане", добави още Сабрутев.

Венко Сабрутев нарече абсурдна кандидатурата на Борислав Сарафов за главен прокурор и посочи, че не искат състезание с един кон: "На България ѝ е необходим независим и работещ главен прокурор."

"Искаме да продължим това, което стартирахме: изпреварващ ръст на доходите, грижа за децата ни качествено образование и качествено здравеопазване. Ще продължим с усилията за съдебна реформа", изтъкна Сабрутев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase