Животоспасяващо е да има редовна власт. Това безвремие от 4 години доведе държавата до реална катастрофа във всички сектори. Държавата е болна във всички сфери, ние сме в политическа патология. Ако няма редовно правителство, няма да има държава и за какво да участват на избори. Това са реалните факти във всеки сектор. Партиите се свиват и изчерпват. На следващи избори надали ще имат сила сами за себе си да гласуват. Това заяви дипломатът и бивш вицепремиер по европейските фондове Меглена Плугчиева в предаването "Денят ON AIR".

Още по темата


"Както министър-председателят, така и хората в това правителство трябва да бъдат с компетентност и  опит. Хора, които се ползват с доверие в обществото и които са се доказали. Тук става дума вече за спасяването на България. Обществото трябва да даде знак с участие на изборите. Бойкотът на изборите не води до решение. Това ли искаме - да продължим така? Влезли сме в спирала на безумие, която се създава от политическите партии", каза още Плугчиева.


По думите й, ако има редовно правителство, то едва ли ще изкара пълен мандат, но все пак трябва да има легитимен кабинет.

"Защо отиваме на избори, след като предварително се поставят условия? Тогава изобщо да не ходим на избори и да се разберат, поне ще се спестят средства на държавата", посочи дипломатът.

Според Плугчиева нещата опират до необходимостта от създаване на коалиция за спасението на България.
Тя изтъкна, че заради липса на управление и грешно управление не успяваме да оползотворим средствата от ЕС по ПВУ и оперативните програми.
"Навън не изглеждаме никак, нас просто ни няма. Абсурдна ситуация! Обществото трябва да се вземе в ръце, политиците трябва да си изпълнят ангажиментите", завърши Меглена Плугчиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase