Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
fallback

"Автомобилен Салон София" бе отворен на 18 октомври, през уикенда беше посетен  на 17 000 посетители. На изложението са представени най-новите автомобилни тенденции, разполагайки с 211 различни модела автомобила, като 52 от тях са премиери за българския пазар, а електрическите са 40.

В Европа през тази година има само още едно такова събитие – това в Париж, което прави изложението у нас най-голямото в Европа като експонати и премиери, това коментира Нестор Несторов, член на УС на Асоциацията на автомобилните производители и техните организирани представители в България и бранд мениджър на "Фолксваген" за България, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

Производителите се насочват към модели на цени от около 25 000 евро, за да привличат нови клиенти. Това показва трансформацията на сектора.

Общ преглед


"Това е един от акцентите на изложението в София – има нашествие на китайски марки, които влизат с непознати модели за България, а голяма част от тях са електрически и точно в ниските ценови нива. Насочени към тези ценови нива, европейските производителите искат да реагират.“

Събеседникът обясни, че Китай има сериозно предимство, разполагайки със суровините, нужни за направата на електромобили. Страната инвестира големи суми в сектора, а производството на батерии е изключително оптимизирано, което дава конкурентно предимство.

Повече за развитието на автомобилния сектор у нас и в Европа гледайте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Who Cares

преди 5 часа

Mnogo neprofesionalni snimki. Na bolshinstvoto pokazvat posetiteli ili manekenki, a vyobshte ne se vizhda za kakva kola stava duma.

17

Анонимен

преди 7 часа

Ще гледаме пожарища по кръстовищата скоро. Тия китайски сапунерки горят всеки ден в Китай. Евтиното излиза скъпо, са казали хората - който иска, да си купува "евтино".

16

българина

преди 10 часа

ЕС И ЕК 20 г ни оптимизират чрез нпо та на цру и мосад, с права на мигранти, колко са лошо руснаците и как сме длъжни да храним нато, колко са важни лгбт и правата им ит.н. сиреч ни занимаваха със смислени и иновативни технологии. Резултата е в Ес не може да се произведе НИТО ЕДИН ПРОДУКТ С АНАЛОГИЧНО СЪОТНОШЕНИЕ ЦЕНА КАЧЕСТВО, НИТО ЕДИН!

fallback