Снимка: БГНЕС
fallback

В момента сме в сезона на респираторните заболявания, грип все още няма, заяви в проф. Тодор Кантарджиев. Регистрираните случаи на COVID в момента са 887. Той допълни, че студеното време и близкият контакт между хората предразполага за разпространението на вируси.

“Който киха, кашля и има температура трябва да се самоизолира. Един от начините да предпази близките си е като носи маска”, каза Кантарджиев. Превенция е приемането на витамин Д, както и витамин Ц, но не и в ударни дози за прекалено дълъг период, допълни експерта пред БНТ и допълни, че ферментиралите продукти са най-добрите антиоксиданти. Той все пак обърна внимание, че много внимателно трябва да се стерилизира.

По отношение на грипните епидемии проф. Кантарджиев обясни, че вече се говори и за имунологична памет. "Когато голяма част от населението с години по традиция се ваксинира и когато грипните епидемии минават една през друга, обикновено се поддържа известен имунитет сред населението".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 7 минути

типичен палеак - като ковиидиотите - слагай маска, носи кърпичка - ше се секна саполиа дет ми падне ве дъртьо - още помним как ни отнехте свободата и на заклюихте - гадуве

16

Анонимен

преди 1 час

До Анонимен 10 И какви по-точно мерки трябваше да се вземат...да затворят всичко заради едни сополи и лека кашлица???Защото точно така се кара Ковид в момента.

15

Анонимен

преди 2 часа

дай му на бай Шиле да кльопа зеле и да ръси простотии по тилвизията - вярвам ся се е дислоцирал в мазата и протака бидоня с зелето

fallback