Снимка: Facebook
fallback

Лидерът на "Има такъв народ" и шоумен Слави Трифонов коментира представянето на първия български електрически хиперавтомобил.

"Ние българите сме изумителни хора", пише той в коментар във Facebook.

Ето какво още казва Трифонов:

Предполагам, повечето от вас се интересуват от автомобили и това е така, защото в България има регистрирани официално над 3 милиона леки коли. Аз, разбира се, съм един от вас. За това можете да си представите как се почувствах, когато видях по новините, че най-бързата кола в света, всъщност, се произвежда в България. И то, не къде да е, а в Родопите в село Туховища.

Oще по темата
Звучи абсурдно, нали? Сигурно се чувствате като мен… Ще ви дам и малко информация, която наистина е малко и за това пиша всичко това. Колата е мощна 5221 конски сили, развива умопомрачителните 584 km/h, а от 0 до 100 прави за по-малко от секунда. Човекът, който е направил тази кола се казва Ахмед Мерчев и я прави в село Туховища. Казвам го още веднъж, защото хем го казвам, хем не ми се вярва, но е абсолютен факт. Какво по-явно доказателство мога да дам, че ние българите сме изумителни хора? В света има милиарди коли, а най-мощната се прави в България, в Родопите, в село Туховища от Ахмед Мерчев. Без да искам, неволно, в главата си запях “Велик е нашият войник”. Да си жив и здрав Ахмед Мерчев! Като тръгна да губя оптимизма си, веднага ще се сещам за теб! Да си жив и здрав. Респект!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

64

Ашколсун помаклар

преди 9 минути

Колата върви с оборски тор и автоматично държи осевата линия - най популярния стил на шофиране по тия дебри и балкани

63

Анонимен

преди 11 минути

Хм... Прекалено хибаво за да е истина. Да, ама едва ли.

62

Анонимен

преди 31 минути

Наистина е страхотно и поздравления за човека, лошото е че бъдещето на проекта е сходен с този на Славуц с космонавтите.

fallback