Снимка БГНЕС

Зад олимпийския ми медал стоят 20 години тренировки, препятствия и лишения. Това каза в предаването на бТВ "Тази неделя" шампионът по борба Семен Новиков. Той разкри и думите на родителите му след победата - че се гордеят с него и винаги са му вярвали.

На 17 години Семен е мислел да се отказва от борбата, защото губел битките на тепиха. После пък получил сериозна травма на рамото, операция и една година възстановяване. Тогава обаче срещнал Гриша Ганчев, който му помогнал и му дал втори живот в спорта.

Има наплив от малки деца, които искат да тренират, особено след победата на Семен, каза неговият треньор Сослав Фарниев. Отношението, начина на живота, възпитанието, което е получил от родителите си, дисциплината - това са нещата, които по думите му отличават Новиков.

Олимпийският шампион скоро ще прегърне родителите си, които не е виждал от 2 години. Вероятно те ще го посетят в България, за да видят къде е неговата "втора родина".

Искам да видя малко свят, не само залата за борба, каза Семен Новиков и загатна, че планира пътувания по време на почивката си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase