Снимка: Марица

Легендарният студентски стол "Байкал" в Пловдив отваря отново на тънки цени - 4 лева за обяд, който включва първо, второ и трето ястие. За други посетители това ще струва 8 лв.

Точно една година беше необходима на студентите и на ръководството на Техническия университет – филиал Пловдив, за да осъществят идеята си: нов старт на известния студентски стол "Байкал" с адрес булевард „Цар Борис III Обединител“ №136.

Университетът имаше студентски стол в учебния корпус на бул. "Санкт Петербург", но в него се хранеха само колегите, които учат там или живеят в общежитието на същата сграда.“

От административното ръководство на Техническия университет – филиал Пловдив обясниха, че помещението на студентския стол "Байкал" е собственост на държавата, а тя го е предоставила за стопанисване на висшето учебно заведение.

Официалното отриване ще е на 17 септември. Работното време на студентски стол „Байкал“ е от 11,30 до 15 часа всеки работен ден. За да ползват социалната цена от 4 лева, всички студенти получават стикер с уникален код от учебните отдели на своите университети. Той важи за периода на цялото следване и няма нужда да се преиздава всяка година.  В студентския стол е поставен четец, който е свързан с електронната система на Министерство на образованието за контрол на студентското хранене.

В стола ще могат да се хранят и всички желаещи, които не са студенти, но за тях цената ще 8 лева за цялото меню от три ястия, пише Марица.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase