Кадър: БНТ
fallback

Момченцето, пострадало при тежкия инцидент снощи на централния плаж в Созопол, е прието в болницата в критично състояние. 9-годишно дете е било прегазено от тежка машина, която е почиствала пясъка. Какво разказаха близките на пострадалото дете?

Oще по темата
"Спрял е рязко багерът и се е заклещило".

 А те самички ли са били?

"Ами…не мога да ви кажа".

Колко време ги изпуснахте от поглед?

"Две-три минути. Те просто пред нас вървяха и…".

И се качиха на трактора?

"Не сме го видели това".

А вие къде бяхте в същото време?

"Ами след тях. Те бяха двамата с братовчед си и другото дете изтича и ни каза и ние тръгнахме", разказа пред БНТ Евдокия Чайкова, баба на пострадалото дете.

 „Нараняванията са повече в областта на главата и гръбначния стълб, и краката, навсякъде“, каза Христина Ставрева, леля на пострадалото дете.

"Едното детенце се качва на прикачното устройство зад машината и някъде около 2-3 секунди, губи равновесие и пада в самата машина, която е хидравличен барабан, който се върти обратно по посока на движението и събира отпадъците на плажа", разказа Михаил Ковачев, управител на плаж Созопол – Централен.

Операторът усеща, че става нещо и спира на момента. Слиза, гаси машината и оказва първа помощ на детето.

"Операторът е дългогодишен наш служител. Досега не е имал такива случаи. Взета му е проба за алкохол и за наркотици, които са отрицателни", допълни концесионерът на плажа.

Видеозаписите от случващото се са предадени на МВР. Детето е с опасност за живота и борбата на лекарите продължава.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

114

Анонимен

преди 1 месец

Бях лично на място когато се случи инцидента. Родители нямаше, нямаше близки или познати на детето. Полицията ги издирваше доста време след като линейката вече си тръгна. Безотговорни родители. Те са за затвор!

113

Анонимен

преди 1 месец

Тук са пострадали двама детето и оператора на машината. Дано всичко лошо им се размине. Вината тук трябва да се търси в обществото и родителите, които не са научили детето да се пази... Преди време имаше доста инциденти на деца ударени от волтови дъги докато си правят селфита на покривите на вагоните.

112

Анонимен

преди 1 месец

Защо ги правите тези деца, като послене не ги гледате и не ги възпитавате ??

fallback