Снимка: архив, БГНЕС

Трактор е прегазил дете на централния плаж в Созопол, съобщи Нова тв. Инцидентът е станал снощи след 20 ч., докато машината е почиствала пясъка.

9-годишното дете е настанено в реанимацията на УМБАЛ Бургас с травми по главата и гръбначния стълб. Състоянието му е критично.

Близките на детето обясниха, че са го изпуснали от поглед за секунди. В този момент 9-годишното дете и братовчед му се опитали да се качат на машината, за да се повозят. Другото дете не е пострадало, предаде БНТ.

Лекарите се борят за живота на пострадалото дете.

От управата на плажа обясниха, че докато тракторът е почиствал, дете, оставено без надзор, се затичало след машината и се качило на платформа, където се возило за кратко, преди да стане инцидентът. След това шофьорът веднага спрял и се обадил на Спешна помощ.

Сега роднините му настояват да бъде транспортирано с хеликоптер до София. Състоянието му към момента обаче не позволява това.

Пробата за алкохол на водача е отрицателна. „Управлявал е машината отговорно и в съответствие с указанията за безопасност”, посочиха още от управата на плажа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase