Кадър: БНТ

Момченцето, пострадало при тежкия инцидент снощи на централния плаж в Созопол, е прието в болницата в критично състояние. 9-годишно дете е било прегазено от тежка машина, която е почиствала пясъка. Какво разказаха близките на пострадалото дете?

Още по темата
"Спрял е рязко багерът и се е заклещило".

 А те самички ли са били?


"Ами…не мога да ви кажа".

Колко време ги изпуснахте от поглед?

"Две-три минути. Те просто пред нас вървяха и…".

И се качиха на трактора?

"Не сме го видели това".

А вие къде бяхте в същото време?

"Ами след тях. Те бяха двамата с братовчед си и другото дете изтича и ни каза и ние тръгнахме", разказа пред БНТ Евдокия Чайкова, баба на пострадалото дете.

 „Нараняванията са повече в областта на главата и гръбначния стълб, и краката, навсякъде“, каза Христина Ставрева, леля на пострадалото дете.

"Едното детенце се качва на прикачното устройство зад машината и някъде около 2-3 секунди, губи равновесие и пада в самата машина, която е хидравличен барабан, който се върти обратно по посока на движението и събира отпадъците на плажа", разказа Михаил Ковачев, управител на плаж Созопол – Централен.

Операторът усеща, че става нещо и спира на момента. Слиза, гаси машината и оказва първа помощ на детето.

"Операторът е дългогодишен наш служител. Досега не е имал такива случаи. Взета му е проба за алкохол и за наркотици, които са отрицателни", допълни концесионерът на плажа.

Видеозаписите от случващото се са предадени на МВР. Детето е с опасност за живота и борбата на лекарите продължава.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase