Снимка: БГНЕС
fallback

20 пожарни коли и оборудвани екипи пристигнаха от Турция  в отговор на изпратената от  премиера и външен министър Димитър Главчев молба за съдействие в борбата с пожарите, съобщиха от правителствената пресслужба.

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов ще посрещне екипите в Странджа, след което ще бъдат пренасочени към вътрешността на страната, където е необходимo допълнително подсилване на първата линия срещу огнената стихия.

Още утре сутрин ще пристигнат и двата турски хеликоптера, като своевременно ще бъдат направени разчети за летателните им планове.

Междувременно хеликоптерите от Чехия вече са на летище Пловдив и също ще се включат в борбата с огнената стихия.

Взети са сериозни превантивни мерки и по отношение на газокомпресорната станция „Странджа”, която се намира в село Горска поляна. В момента там са изградени просеки и дежурят на денонощен режим екипи на пожарната и Жандармерията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

68

До всички!

преди 1 месец

До ??? Абсолютно прав сте !!!

67

Данчо Лазаров !

преди 1 месец

В всеки областен град в България има достатъчно служители на пожарната, да не говорим за полицията те са и си остават най много (работещи) в държавни структури по брой население но каква файда от тях само заплати да получават като не разполагат с технически средства и най елементарната техника за борбата с пожарите за хеликоптери да не говорим! С лопати и пръскачки дюзи не става драги власт имащи!!!

66

Анонимен

преди 1 месец

И нека нашите държавни структури си вземете поука за на пред за справяне с природните стихии, бедствия които вече всяко лято ще бъдат все повече и в по големи размери, предвид изменението на климата. Заблудени в изборни карамболи с цел лични облаги в България няма политическа партия, сила която да мисли за населението!

fallback