fallback

Лятото дойде и макар до отпускарския август да има още време, заради жегите все повече българи вече почиват далеч от дома по къщи и курорти. С това обаче има и притеснения - домовете ни ще останат празни за поне една седмица. Данните показват, че точно през летните месеци се увеличава и броят на домовите кражби.

"Най-добре е да се консултирате с хора, които се занимават с ключарство и да ви подсигурят дома, като подсигуряването се случва спрямо вашата входна врата. Подходът е индивидуален към всеки един апартамент. Когато се подаде сигнал към нас, искате да подобрите сигурността у дома, обаждате ни се, изпращаме човек и спрямо вашите изисквания, жилище и бюджет се определя най-доброто за вашия дом като защита", коментира експертът по ключова сигурност Ерик Борисов в "България сутрин".

По негови думи не е задължително да се инвестират големи суми, за да се подсигури сигурността.

"Има нова wireless ключалка, която работи с дистанционни, могат да бъдат добавени до 16 дистанционни. Те са с код, който не може да бъде уловен и не могат да се направят дубликати на дистанционните. Специални са и са криптирани. Във всеки дом се подхожда индивидуално, за всяка врата може да се направи добро заключване за много по-малко пари", допълни Борисов пред Bulgaria ON AIR.

Според него хората, които са пострадали от кражба в дома, в бъдеще взимат мерки и те са безкомпромисни. Тогава вече се търси много високо ниво на заключване.

"Търсят ни не само лятото, но и около Коледа, около дългите отпуски. Много често се случва да се приберат от почивка и да заварят жилището си разбито. Клиентите нямат културата да се подготвят преди да им се случи нещо подобно.  Аз подкрепям метода, по който да се постави една врата с една достатъчно добре направена ключалка, за да не се наложи да си сложим 1-2-3 компромисни ключалки да си защитим дома. Ако сумираме тези три ключалки ценово и в сигурност, ще се получи една добра", обясни гостът.

Изискванията и бюджетът на клиента определят крайния резултат, категоричен е Борисов.

"С един елементарен патрон за 40-50 лв. може да се реши проблемът. Подходът е индивидуален спрямо вратата. Тя определя какво може да се направи в системата за сигурност", посочи той.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

94

До94

преди 1 месец

Споко ве факт, сега канадците заграбиха много повече злато от всички досега а за капак и колко още ценни метали завлякоха-ФАКТ.

93

Буримечката

преди 1 месец

96 С революция

92

Анонимен

преди 1 месец

Бе ти кажи от държавните крадци как да се отървем, че те повече крадат, държавата се превърна в институция за системна кражба в особенно големи размери.

fallback