Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Бившият служебен министър-председател на България проф. Георги Близнашки коментира политическата ситуация след изборите в предаването "Опорни хора".

“Създават се предпоставки за ново начало, за обрат, но заедно с това, като наблюдавам поведението на основните политически фактори, не изключвам да се случи и това, с което вече свикнахме - агонията да продължи. Имаме победители, но самите победители не се чувства така, не са готови да поемат отговорността за управлението. Същевременно имаме една опозиция, която е разбита, размазана, тепърва ще трябва да реорганизира. Ситуацията в момента е като след избори - създават се определени очаквания, но няма особен ентусиазъм, защото проблемите, пред които сме изправени, са твърде много”, каза Георги Близнашки.

Пред Bulgaria ON AIR той допълни, че възможността за експертен кабинет е общонационално усилие, защото нещата са много тежки, но, според него, нещата отиват в друга посока. Според бившия служебен премиер изказването на Бойко Борисов, лидерът на ГЕРБ, е заявка за нова сглобка.

“Оттеглянето на Христо Иванов е по много причини - категоричен провал. Стана ясно, че хората не поддържат тази политика, няма подкрепа от страна на избирателите и политиката, която се налагаше през последните години, не получава подкрепа отново. Очевидно трябва да се търси друго решение, за което, струва ми се, Бойко Борисов не е готов. Ако той не се справи по убедителен начин, ако не бъде излъчено силно правителство, което да започне да решава проблемите, пред които е изправена страната, той ще загуби катастрофално”, гостът засегна темата за подадената оставка на лидерът на “Демократична България” Христо Иванов.

Проф. Близнашки заяви, че “Възраждане” и “Величие” със сигурност няма да участват в евентуален кабинет, а евентуална подкрепа могат да получат от “Има такъв народ” и БСП.

“Всички тласкат президента непрекъснато да излезе на политическата сцена. Голямата трагедия е, че около него се групират най-ретроградните сили в българското общество и това ще бъде истинска катастрофа, не се търси сериозната алтернатива. Много наивни хора смятат, че те дърпат конците, но всъщност тласкат България към ръба на катастрофата”, коментира гостът.

Целия разговор гледайте във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

114

Анонимен

преди 1 седмица

Те пък щото около Боко и Шиши са едни градивни ...

113

akudф

преди 1 седмица

тази държава никой няма да успее да управлява докато не се въведе електронното правителство за да се спре така наречените обръчи от фирми и ОПГ служители .които се оказаха българските институции от които се крадат милиарди и милиони и дпс трябва да бъде махната от министерството на земеделието

112

Анонимен

преди 1 седмица

Радев докара държавата до този хал. Откакто е президент сме само назад. Той не брани интересите на народа, а брани своите интереси от народа.

fallback