Снимка: БГНЕС
fallback

Вчера локомотивът на бързия влак София-Бургас се запали и само бързата евакулация на пътниците ги спаси от по-голяма трагедия. Инцидентът е станал в района на ж.п. гара "Владимир Павлов". Евакуираните са били около 80.

С над час и половина обаче се е движел другия влак от София към Пловдив, допълва БНТ.

"Огънят е тръгнал от локомотива заради прегряване на маслото, имало е техническа неизправност", заяви младши експерт Адриан Билянов, началник на дежурна смяна в Първа РСПБЗН-Бургас.

Той обясни, че локомотивът е бил близо до гара, където се намира районна служба на пожарната - именно това е помогнало за по-бързата реакция от страна на пожарникарите, за да изгасят пламъците.

"Подобни ситуации могат да бъдат предотвратени, ако се подмени техниката в БДЖ", каза младши инспектор Иван Карчев, старши пожарникар в Първа РСПБЗН-Бургас.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

без да намеквам

преди 1 седмица

нищо , но ако са крали нафта и бензин , така като изгори няма да се знае колко са крали . Преди като крадеха и милиционера със свирката като ги погне и в пандиза . Славни времена . за москвичите и ладите искаха да имат ограничения . след 25г-30г да не се кара повече . Влака също може . Никой незнае колко гари има в българия . сигурно повече от църквите и параклисите на черквата .

14

Анонимен

преди 1 седмица

До сега стоеше, а сега вече седи?

13

Христо Христов

преди 1 седмица

До 10 "Нашите политици просто работят за авто превозваческото лоби." - ми така е на Запад. Нали искате да станем "като на Запад"?

fallback