Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Парламентарната Комисия по труда, социалната и демографската политика ще има извънредно заседание днес по точка единствена - разглеждане, обсъждане и гласуване на проекторешение за задължаване на представителите, определени от Министерския съвет в Надзорния съвет на Националния осигурителен институт (НОИ), да подкрепят решение за осъвременяване на пенсиите.

Oще по темата
Става дума за повишаване на пенсиите с 11% по член 100 от Кодекса за социално осигуряване по така нареченото швейцарско правило.

За утре е предвидено пленарно извънредно заседание, на което да бъде изслушан служебният премиер Димитър Главчев във връзка с появилата се в публичното пространство информация за намерение на НОИ да намали процента, с който да бъдат повишени пенсиите, от 11% на 10%, припомня БНР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 3 месеца

До Страничен наблюдател Колега,6 години получавап с около 200 лв по-ниска пенсия,от реално изчислената,заради тавана.Работя 12 г. след пенсионирането ми-внасям по над 200 лв месечно в НОИ,получавам 30 ?! Същевременно всеки втори е с административно определена минимална пенсия,защото приноса му е почти нулев !

23

ПроСоТо

преди 3 месеца

не са дални !..Тежко УВРЕДЕНИ са !

22

Анонимен

преди 3 месеца

Това вече се прие ПАК шарлатански лъжи алчни наглеци Вън шарлатани убийци на обикновени българи и пак безнаказано лъжат

fallback