24

Анонимен

преди 3 месеца

До Страничен наблюдател Колега,6 години получавап с около 200 лв по-ниска пенсия,от реално изчислената,заради тавана.Работя 12 г. след пенсионирането ми-внасям по над 200 лв месечно в НОИ,получавам 30 ?! Същевременно всеки втори е с административно определена минимална пенсия,защото приноса му е почти нулев !

23

ПроСоТо

преди 3 месеца

не са дални !..Тежко УВРЕДЕНИ са !

22

Анонимен

преди 3 месеца

Това вече се прие ПАК шарлатански лъжи алчни наглеци Вън шарлатани убийци на обикновени българи и пак безнаказано лъжат

21

Анонимен

преди 3 месеца

Тия въобще не са в ред. Надзорният съвет на НОИ вече прие 11 процента. Тия ще го задължават да приемат 11 процента. Подир дъжд качулка. Предизборни напъни за измислен проблем. Толкова са долни.

20

Страничен наблюдател

преди 3 месеца

Увеличение с 11% на пенсия 2300 лв. е 253 лв., а на пенсия 450 лв. (каквато получават 40-50% от пенсионерите в България) е 49,50 лв. Доста "справедливо" швейцарско правило - богатите (дори пенсионери) стават по-богати, а бедните по-бедни!!! Либерастия!!!Социалният принос на всеки пенсионер е отчетен при определянето на неговата пенсия. След това е редно пенсиите на всички да се индексират с еднаква сума, определяна ежегодно от правителството или от Народното събрание.

19

лицемерност +10%

преди 3 месеца

Няма такива наглеци просто!

18

Анонимен

преди 3 месеца

Баси лъжата е цялата държава

17

Май, 2024

преди 3 месеца

Тези са абсолютно неадекватни. Както и останалите депутати. Според последния отчет на НОИ, приходи за 4 млн., разходи за 8 млн. лева. Те искат да увеличават пенсиите и по този начин да намалят инфлацията. Пенсиите са разходи за НОИ. А прихходи няма. За това е фалирала България. Време е да започнат да пеят за фиска. ХАЙДЕ ИКОНОМИСТИТЕ. чЕСТИТ ФИСК.

16

ГОРД ЕВРОПЕЕЦ

преди 3 месеца

ВЕЧЕ СЪМ СПОКОЕН ЗА ЦЕНАТА НА ТОКА ОТ 1 ЮЛИ. СЛУЖЕБНИТЕ ПО БТВ КАЗАХА,ЧЕ НЯМАЛО ДА БЪДЕ 30%,А НЕЗАБЕЛЕЖИМИТЕ 29,99% ПО ТЕХНОЛОГИЯТА НА ВЕРИГИТЕ ЗА ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ - ЦЕНИТЕ ВИИНАГИ ОКОНЧАВАТ НА 9 - ХХ,69лв...

15

Анонимен

преди 3 месеца

това им е предизборната платформа на всичките бездарници!

14

Анонимен

преди 3 месеца

популист по мия ри

13

стига сте

преди 3 месеца

дъвкали тези 11% !! Те отдавна са изхарчени от непрекъснатото увеличение на храна ,лекарства и бит. Ами вземете ,че намалете депутатската заплата на минималната за страната . Нали ,,милеете,, за народа! Ще живеете като тях.

12

Анонимен

преди 3 месеца

Пенсиите трябваше да бъдат увеличени с 20% още след Нова година. Сегашната 11% индексация на пенсиите ще отиде за ток. Токът поскъпва и ще последва поскъпване на всички стоки и услуги. Пенсионерът няма да усети нищо от нещастните 11% увеличение.

11

МАЛКИЯТ ПРИНЦ

преди 3 месеца

ХА КАКЪВ ВЕЛИК ПОПУЛИЗЪМ И ЛИПСА НА ИНСТУЦИАЛИТЕТ В ТОЗИ ПАРЛАМЕНТ!!...

10

Факт

преди 3 месеца

Хора докато стой чл.в ЗДОО където народа и държавата плаща за над 100 000 държавни служители,който и лев не внасят лично в НОИ а получават големи обезщетения и пенсии. Не може да има нормални пенсии,търтейте изяждат бюджета.

9

Мафията краде

преди 3 месеца

9 Не болтай *** Владея няколко чужди езика перфектно на български език аз самият не желая да съм грамотен за мен е срам да си българин!

8

Анонимен

преди 3 месеца

До Мафията крадеКаква мафия те краде бе колега ? Толкова си неграмотен,че на теб мафия не ти трябва !

7

Голяма работа

преди 3 месеца

Ще свършат тия тунеядци. А защо крият какво гласуват за Украйна и за собствените си заплати и ДМС

6

Кирил

преди 3 месеца

2012 г-740 лв само,че реално получавах 625,останалите отиваха във фалшивите и до днес-доброволно-задължителни допълнителни пенсионни фондове-четири години.Днес 2368 лв,обаче с една подробност-почти не съм спирал да работя.При Мутрата се увеличи най-малко.От 2021 г до сега се увеличи повече от два пъти.Лошото е,че се дават пари на тези,които заслужават най-малко и са с най-малък принос,към пенсионното осигуряване.

5

Мафията краде

преди 3 месеца

България толкова много че нищо не остава за народа.Можеше всичко да е като в Ромъния ,Унгария и други държави които са Над България в всички класации!!!Но те имат едно огромно предимство не са лош български матерял и си из тре паха комунистите.