Снимка: БГНЕС

Родителите на починалото 5-годишно дете в с. Стоб са викали два пъти екип на Спешна помощ от гр. Рила снощи, пишат от "24 часа".

"Първия път отидох на адреса около 23 ч. по сигнал за дете с болки в корема. Родителите казаха, че детето през деня е имало разстройство. Прегледах го, но нямаше нищо притеснително. Беше в добро състояние, без температура, със спокоен корем и нормално дишане. Обясних на майката какво да прави, за да спре диарията. Предписах и свещички против повръщане, за да не се обезводни, защото в града е плъзнал вирус с повръщане и разстройство", каза д-р Владимир Пандев, който е прегледал момченцето.

Около 1 ч. при спешните медици отново е получено обаждане от родителите, че детето е получил гърч. Когато д-р Пандев отишъл отново в дома, установил, че детето е без жизнени показатели, но въпреки това е предприел реанимационни действия и веднага с линейка го е транспортирал до Спешно-приемно отделение в болницата в Благоевград. И там реанимационен екип повече от 40 минути се е борил за живота на детето, но то е било починало. Най-вероятно е повърнало в съня си и се е задушило.

Родителите обяснили, че след първото посещение на лекаря, са отишли в Благоевград, за да купят предписаните лекарства и когато се върнали открили детето си в безпомощно състояние.

Съдебно-медицинската експертиза ще установи причината за смъртта на момченцето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase