Съставки:
- 4 – 6 кроасана с масло, за предпочитане да не са съвсем пресни, а по-твърди
- 4 големи яйца
- 1 чаша прясно мляко
- 1 супена лъжица захар
- 2 чаени лъжички екстракт от ванилия
- щипка сол
- щипка канела – по желание
Приготвяне:
- В голяма купа разбийте яйцата.
- Добавете към тях останалите съставки и отново разбийте добре.
- Нарежете кроасаните наполовина по дължина.
- В подходящ съд изсипете яйчената смес.
- Потопете добре кроасаните от двете страни.
- Загрейте тиган с бучка масло.
- Изпържете до златистокафяво кроасаните от двете страни.
- Сервирайте филийките със сладко, шоколад или както обичате да ги консумирате.
Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
5
Разни видове
преди 1 месецВ шоплука правят пържени филийки като потопяват тънко нарязан стар хляб в разбити яйца и леко ги запържват в олио. Казват им "дилимки". Истинска вкусотия правеше моята баба, като използваше някогашния ръчен бял хляб, останал не от вчера, а от завчера, т.е. да е на два дена. Разбиваше с вилица 1 яйце, добавяше малко пресно мляко и тази смес трябваше да бъде поета само от една филия хляб. За следващата филия - друго яйце и мляко. Пържеше ги в смес от масло и олио. С две филии се чувстваш преял.
4
Анонимен
преди 1 месецДо Анонимен 1 - Неотдавна препоръчаха същата рецепта за баят козунак, но не с една, а с две супени лъжици захар. В тази смес да се потопявали дебели филии козунак.
3
Анонимен
преди 1 месецТолкова разправия за едни кроасани с масло. Просто врътвам на един оборот в микровелето и кроасанчето е като току-що изпечено. Правия си кафе и всичко е ок. Бързо и вкусно без да миеш паници, ***, чинии и вилици след това.