5

Разни видове

преди 1 месец

В шоплука правят пържени филийки като потопяват тънко нарязан стар хляб в разбити яйца и леко ги запържват в олио. Казват им "дилимки". Истинска вкусотия правеше моята баба, като използваше някогашния ръчен бял хляб, останал не от вчера, а от завчера, т.е. да е на два дена. Разбиваше с вилица 1 яйце, добавяше малко пресно мляко и тази смес трябваше да бъде поета само от една филия хляб. За следващата филия - друго яйце и мляко. Пържеше ги в смес от масло и олио. С две филии се чувстваш преял.

4

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 1 - Неотдавна препоръчаха същата рецепта за баят козунак, но не с една, а с две супени лъжици захар. В тази смес да се потопявали дебели филии козунак.

3

Анонимен

преди 1 месец

Толкова разправия за едни кроасани с масло. Просто врътвам на един оборот в микровелето и кроасанчето е като току-що изпечено. Правия си кафе и всичко е ок. Бързо и вкусно без да миеш паници, ***, чинии и вилици след това.

2

Сап ругат

преди 1 месец

Искам да ям месо.

1

Анонимен

преди 1 месец

Това не е никаква пържена филийка, а едно предложение, какво можем да направим с изсъхналите кроасани