Снимка: БГНЕС

Със започването на сезона на абитуриентските балове учениците от цялата страна са в трескава подготовка за предстоящия празник.

Среща с Борислава, която днес има изпращане, а след броени дни ще празнува и абитуриентски бал. Как се подготвя за поводите тя и колко пари струва ученическата радост?

"За изпращането ми съм заложила на много класически модел обувки. Подарък са ми за рождения ден, защото много ги исках", казва пред bTV Борсилава Ангелова, абитуриентка от Монтана.

"Обувките ѝ струват около 2 хил. лева. Не са евтини, но детето ги заслужава. Има такъв успех в училище, че се постарахме", казва майката на Борислава - София.

Борислава е в паралелка с английски и немски език, а общият ѝ успех в края на годината е отличен.

"Тези обувки са малко по-различни. Те са ми за бала, малко по-различна ни е идеята – с кецове ще бъдем и аз и моят кавалер. Защото роклята също е нетипична – къса е, цялата е в розовата гама“, казва Борислава.

Роклите и за изпращането, и за бала на абитуриентката, са шити по поръчка. А за бижута е избрала нежни и семпли модели.

"Роклите са около 1000 лева и двете. Моделите тя си ги е избирала, тя си ги хареса. Шивачът наистина се постара да ги направи както трябва и да ги изпълни като модел точно спрямо нашите желания“, казва София.

Приятели на семейството ще услужат с луксозна марка кола в бял свят, за да осигурят превоз на Борислава и кавалера ѝ.

Целият бюджет за предстоящия празник на абитуриентката е около 4 хиляди лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase