Снимка БГНЕС

КНСБ прави черен списък на най-калпавите работодатели в страната, които да вкара в затвора. Вече се издирват по трима „фаворити“ във всички 28 области в страната, с най-много нарушения  на трудовото законодателство и условията на труд.

Това обяви днес в Пловдив президентът на КНСБ Пламен Димитров. Той и част от екипа му са на посещение под тепетата, а визитата  при кмета Костадин Димитров и в редица предприятия в региона, е във връзка с националната кампания на конфедерацията „По-високи доходи с твоя синдикат“, съобщи Марица.

Местният лидер на КНСБ Боян Бойкински уточни, че засега в Пловдивска област в триото влиза американската компания Osram, която се преименува на Sanmina. Миналата година там имаше масова вълна от съкращения, а ден, след като се сформира синдикат на КНСБ в завода, председателят бе уволнен. Бойкински съобщи, че преди дни синдикалният лидер в предприятието е спечелил делото срещу работодателя.  

Другите нарушения, за които ще следят от синдиката е дали има работодатели, които въпреки забраната, си позволяват да тормозят подчинените си с допълнителни ангажименти извън работно време.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase