Снимка: БГНЕС

След свалянето от поста на председателя на Народното събрание Росен Желязков, Деница Сачева от ГЕРБ-СДС заяви, че два дни преди да се излезе в предизборна кампания, ПП-ДБ не се занимава с проблемите на хората, излезли на протест, а с вътрешно партиен комфорт.

“Ако действието е насочено срещу ГЕРБ–СДС, то е безсмислено, защото правомощията на председателя ще се изпълняват отново от заместник–председателя на най-голямата парламентарна група. Т.е. от заместник–председателя на Народното събрание от ГЕРБ–СДС. Ако действието беше насочено срещу личността на Росен Желязков – гробното мълчание, което настана докато той говореше и липсата на аплодисменти, когато оставката беше приета, ясно показаха, че той притежава авторитет и признание, които никой от ПП/ДБ никога няма да има".

В социалната мрежа Сачев написа и още:

"ПП-ДБ поискаха и взеха оставката на Росен Желязков, защото бил допуснал гласуването на оставката на шефа на НЗОК без да отчитат факта, че месеци наред преди това той работеше в оставка. ПП-ДБ запазиха гробно мълчание, когато ДАНС излезе с разкрития, че по време на тяхното управление е променяна Специализираната електронна система за проследяване и анализ на лекарствените продукти (СЕСПА) и че това е довело до облагодетелстване на търговци с лекарствени продукти, до печалби в особено големи размери за сметка на българските пациенти, които са плащали освен с осигуровките си, със здравето и живота си. За сметка на това поискаха оставката на шефа на ДАНС по-късно.

Участието на ПП-ДБ и особено на две от главните лица - Асен Василев и Лена Бориславова, в политиката, се занимава основно с покровителство на контрабандата и корупцията. Сачева допълни, че те ще бъдат запомнени с манията за абсолютна власт, брутална парвенющина, липса на уважение към хората и към България.

“В деня, в който 6000 миньори са пътували стотици километри, за да получат решения за бъдещето си, хиляди хора с увреждания чакат приемането на закон за достъпна среда до българското Черноморие и стотици работодатели чакат промените, с които да могат да спасят туристическия сезон със сезонни работници, ПП-ДБ избра да се занимава с пъпа си и показа, че в името на тесния партиен интерес ще мачка интересите на хората и ще се съюзи, ако трябва, и с дявола”.

“Политическата халтура ПП-ДБ предлага единствено и само целофан за опаковка. И късогледо забравя, че целофанът е прозрачен и вече всички граждани и целият свят виждат какво има под него", пише още Сачева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase