Таксиметровият шофьор, който едва не прегази майка и дете в столичния квартал "Толстой", бе заловен. Но шокът остава най-вече за детето.

"Усетих как спирам да дишам и как ръката ми остава празна. Не знаех къде е детето, не усещах нищо, не виждах нищо. Прибирахме се с детето от разходка от парка. Съвсем спокойно вървяхме. Детето слезе от колелото преди пряката. Изчака ме да го настигна. Хванах го за ръка. От вътрешната страна на улицата беше малкият. Видяхме насреща таксито със светеща табела без лепенки, човекът караше бавно, пусна ни, минахме малката пряка. Преди да стъпим на следващия тротоар, човекът се изсили, блъсна ме, паднах върху детето", каза пред Bulgaria ON AIR пострадалата Румяна Георгиева.

Още по темата
Румяна сподели с болка, че детето ѝ все още преживява всяка минута от инцидента.

"Детето през деня е спокойно, ходи на училище, играе с другарите си. Всяка вечер спи при нас, страхува се да бъде сам, страхува се да премине улиците. Не желае да ходи сам на училище", добави Георгиева.

Според нея човекът направил много голяма грешка, че не спрял и не предложил помощ.

Наказанието

"Водачът извършва две нарушения. Не е пропуснал пресичащите пешеходци. За това нарушение има парична санкция в размер на 200 лв. Другото, което е извършил, е, че не е останал на място, а е напуснал ПТП, за което законът предвижда от 100 до 300 лева парична глоба и от 1 до 6 месеца лишаване от свидетелството за управление на моторно превозно средство", обясни инспектор Виден Димитров от "Пътна полиция".

Вижте целия разговор във видеото
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase