fallback

Oще по темата
Политиците започнаха една игра с цифри и да търся има ли дупка от 3 млрд. лв. от фискалния резерв. Асен Василев обяви, че си тръгва от Министерството на финансите като оставя в него 9 млрд., но неговата наследничка Людмила Петкова съобщи, че има 6 млрд.

"Нормално е във фискалния резерв да се засичат средствата в началото на месеца или в края на предишния, защото в текущия се правят различни разходи. Това, което Асен Василев каза е, че е оставил 9 млрд. средства, от които 4 млрд. са сребърен фонд, пари които не се пипат. Със започването на новия месец започват разходите, първият е за пенсии, около 1,5 млрд., другата сума е свързана с покриване на дълговете на "Топлофикация", около 1,5 млрд., с което станаха 3 млрд. и наистина към момента има 6 млрд. Това не означава, че са се изпарили, те са отишли по предназначение и това е добре известно", коментира бившият социален министър Лидия Шулева пред Bulgaria ON AIR.  

Тя допълни, че от друга страна на 14 дата от месеца в хазната постъпват парите от ДДС и други приходи. Според Шулева с цифрите много лесно се играе и са възможни всякакъв вид спекулации в предизборна обстановка.

"Омръзна ми от заигравки с пенсионерите преди изборите", заяви Шулева.

По думите ѝ даването на пари на калпак на пенсионерите не е правилен ход. Тя подкрепя помощта за най-бедните, но да се прави по ясни правила.

Вижте целия разговор във видеото

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 1 месец

а защо АЗ, като жител на друг град трябва с моите данъци да плащам задълженията на Топлофикация -София ????????? В моя град държавата ще плати ли сметките на топлофикацията ?! Това си е ограбване на българския народ - поредното, но не последното !

13

до 12

преди 1 месец

До Анонимен:така е.Наливаха милиони в Топлофикация,само народа да е доволен и да няма протести на златните павета.Не жълтите-златните.

12

Дрън дрън

преди 1 месец

Борисов остави 14 милиарда фискален резерв, а ПП -тата оставиха ...6 млда, които към края на месеца щели да станат.. .9 ? Кои са крадците?

fallback