Снимка БГНЕС, архив
fallback

Министърът на финансите Асен Василев да покрие дефицита от 1 милиард лева в енергетиката.

Такова предложение е било внесено от председателя на ПГ на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов, от председателя на ДПС Делян Пеевски и от депутатите от ГЕРБ-СДС и ДПС Делян Добрев и Станислав Анастасов в парламента. За това съобщи самият Делян Добрев в своя фейсбук профил.

"Внесохме предложение Асен Василев да покрие дефицита от 1 млрд. лева в енергетиката, за да не се вдига цената на тока с 20%. След малко е гласуването в комисия, а утре в пленарна зала", пише шефът на Комисията по енергетика.

"В последните 3 години на "промяна" от енергетиката бяха източени към бюджета близо 4 млрд. лева - тоест 4 пъти повече. Надявам се всички депутати да подкрепят предложението ни, за да защитим хората и бизнеса от драстично увеличение на цената.

P.S. Ако не го направи, ще гледаме еврозоната през крив макарон, защото увеличението на тока ще вдигне общата инфлация", обяснява още депутатът от ГЕРБ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 1 месец

Делянчо, ти също можеш да го покриеш със заграбеното от нашите пари.

28

тоти

преди 1 месец

Добре направи Асенчо,яе зимата прибра парите в бюджета вместо да покрие на токаджиите верасийте и сега ГЕРБреват,щото онова бебе от Хасково не можа да си вземе обещаните комисиони и много други от ГЕРБ останаха на сухо без подараци за Нова Година!!!Но парите се знаят поне каде са ,а не от магистралите още да търсят милиярдите раздадени под масата и УТРЕ ГЛАСУВАЙТЕ ПАК ЗА ГЕРБ !!

27

Истината!

преди 1 месец

Проблемът не е Асен Василев! Проблемът е в цената на тока от Топлофикациите. Фондът трябва да плати на тези дружества над 1 млрд. лева. Това е проблемът и председателят на КЕВР, много добре го знае

fallback