Снимка: БГНЕС
fallback

Открито е тялото на издирвания турист, който беше затрупан от паднала лавина на Боровец, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) за БТА.

Той е намерен около 19:30 ч., в района на "Маркуджик 3", която не е отворена за скиори.

Тялото е намерено с помощта на апарат RECCO, уточниха от ПСС.

Сигналът за инцидента е подаден около 14:00 ч. днес, на терен са работили над 10 планински спасители с четири обучени кучета, както и доброволци.

По първоначални данни затрупаният от лавина е гръцки гражданин, който е бил част от група сноубордисти и скиори.

"Трима сноубордисти и един скиор попадат в лавина. Местността - Маркуджик 3, е типично място за падане на лавини. Двама се изкопават сами, единият от сноубордистите не е засегнат, но скиорът е в неизвестност", каза малко след инцидента директорът на Планинската спасителна служба Емил Нешев за Bulgaria ON AIR.

От ПСС предупреждават, че рискът от лавини през последните дни се е увеличи заради силния вятър и положителните температури.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Калоян

преди 2 месеца

Да, зоната започва от Маркуджик 3 ... Те затова не пускат самия влек и писта, защото винаги хората отиват в Лавинарника да карат. Чак когато снега е много стабилен вече към пролетта, го пускат. Това въобще не е първия случай там, има няма през някоя и друга година някой загива там от лавина.

5

Анонимен

преди 2 месеца

Случва се. За друг път ще знае.

4

Алекс

преди 2 месеца

На картата на курорта мястото е обозначено като лавиноопасна зона.

fallback