Снимка: БГНЕС
fallback

Картофопроизводители излязоха днес на протест и категорично заявиха, че не подкрепят договореното споразумение. Отказват да участват в "уговорени мачове" и имат свои искания, които ще отстояват. Те се събраха преди граничния пункт "Илинден - Ексохи" при село Садово.

Oще по темата
Точно в 11:00 часа започна протестът на картофопроизводителите на граничния пункт с Гърция. Те са категорични, че не подкрепят меморандума с кабинета въпреки уверението на земеделския министър Кирил Вътев, че договорката важи с пълна сила за всички производители, дори и за тези, които не са присъствали на срещата вчера, предаде БНТ.

В "Панорама" земеделският министър Кирил Вътев посочи, че една част от земеделските стопани изкривяват отношението към всички останали и само настояват за субсидии, но въпреки това уверява, че "от постигнатото споразумение ще получат всички".

От Националната асоциация на картофопроизводителите обаче не са съгласни с постигнатия напредък. Затова те замразяват членството си в Българската аграрна камара. Настояват за преразглеждане на европейската зелена сделка, както и да бъде забранен вносът на продукти от трети страни, които не отговарят на европейските стандарти. Искат също допълнителни компенсации за фермерите в планинските и полупланинските райони.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

С.Данков

преди 3 месеца

Ами те свикнаха със субсидии да купуват всяка година джипове и сега като няма субсидии реват.Ами полицията да им натроши главите и другия път само като се сетят че са били една седмица в болницата само ще потрепнат и ще се замислят дали да излизат да възпрепятстват пътуванията на хората.Кривите дървета в печката се изправят.

21

Анонимен

преди 3 месеца

Пишете ако започнат да хвърлят картофи да ходим да си наберем.

20

ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ

преди 3 месеца

СНОЩИ СА ПРАЗНУВАЛИ ЗА СПОРАЗУМЕНИЕТО В ЛУКСОЗЕН РЕСТОРАНТ НЯКОИ САМО С ПЕВЕЦ ВАСИЛ НАЙДЕНОВ А ТЕЗИ СА ИЗВЪН

fallback