fallback

Общ преглед
Граждани и представители на неправителствена организация се събраха на протести в столицата в памет на убития баща в кв. „Драгалевци“ и срещу работата на Министерство на правосъдието. На територията на столицата се провеждат два протеста, единият е пред сградата на Министерство на правосъдието и е срещу "безотговорната работа във ведомството", посочват организаторите, цитирани от БТА.

Малко по-късно демонстрантите се насочиха към пл. "Независимост", където е вторият протест, подкрепен от страна на Фондация "За споделено родителство" и е под мотото „В памет на един баща“.

През миналата седмица от МВР съобщиха, че спор за родителски права е бил причина за убийство на мъж. В последния работен ден на миналата седмицата в кв. "Драгалевци" е намерен обгорен автомобил, в който е открито тяло на мъж. За престъплението са задържани съпругата на убития и майка ѝ.

В понеделник Софийският градски съд разглежда при закрити врата мярката за неотклонение на двете жени, обвинени за убийството извършено в кв. "Драгалевци". Прокуратурата поиска най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" за двете обвиняеми. Съдът реши да остави в ареста Красимира Трифонова и пусна под домашен арест Габриела Славова-Пеева.

Обвинението срещу двете жени е за това, че умишлено са убили 44-годишния мъж, който е седял на шофьорското място в лек автомобил. От задната седалка на автомобила 54-годишната жена е стискала шията му, докато съпругата му го е притискала към седалката. При опит на мъжа да излезе от автомобила, жената е затваряла шофьорската врата. Причината за смъртта е удушаване, посочват разследващите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

После да не

преди 4 месеца

Се чудите, че са ви гласували да сте родител 1 и родител 2 - ето виждате хората протестират за равнопоставеност и споделени права, а депутатите по спешност приемат закони в угода на суверена, като случая с Дебора и интимната връзка.

37

Няма Такава Държава

преди 4 месеца

Случаят с Пейо е симптоматичен за територията. Слободията и облагодетелстването с права за жените след развода доведоха до тук. Липсата на справедлив закон за уреждане на правата след развода породени от липсата на правосъдие, изобщо са причина за демографията ни. Спечелилите изборите не се интересуват от нищо освен собствените си джобове. И въобще демокрацията се оказа едно недоносче.

36

Анонимен

преди 4 месеца

"Нито един повече". Между другото какъв пълен *** трябва да си да се оставиш да те удуши жена. Умнокрасив някакъв вероятно.

fallback