Снимка БГНЕС, архив
fallback

Пострадалата жена, блъсната от автобус в София, е с множество политравми - множество счупвания на таз, десен крак, ребра, наложило по спешност ампутация на крака. Тя е в стабилно състояние.

Това заяви д-р Станислав Милев от УМБАЛ "Света Анна" на брифинг пред медии.

Тя е контактна. Реагира на болки и вербални дразнения, но остава с опасност за живота, обясни още д-р Милев.

Oще по темата

По думите му предстоят още операции, има опасност от ампутация и на ръката.

На десния горен крайник е поставен на външен фиксатор, в следващите 72 часа ще стане ясно дали ще бъде ампутиран и той, обясни д-р Милев. Освен това пострадалата е с черепно-мозъчна травма.

"Такъв тип пациент шансът му да оцелее е минимален. Благодарение на реанимационния екип имахме възможност за наша реакция и пациентката е жива", посочи още медикът.

Катастрофата

"На водача му прилошава, губи съзнание, навлиза в насрещното платно. Имало е пресичаща жена. За жалост удря нея и се спира в два автомобила, които са били паркирани", каза по-рано днес Борислав Попов - началник отдел "Безопасност на движението" в Столичен автотранспорт.

"На този етап няма повече информация на какво се дължи това негово припадане и губене на съзнание от три до пет секунди", обясни Попов и добави, че водачът е с контузия на гръдния кош и е оставен за лечение в болнично заведение.
 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 4 месеца

Не го обвинявам шофьора,но в България почти всички работници са пенсионери защото няма кой да работи.Затова сме на този хал.

13

Анонимен

преди 4 месеца

В такива случаи трябва евтаназия. Кой иска да живее без крайници. Особено ако е в безсъзнание и няма шанс да се върне или пулс или му изтича кръв, който тръгне да го съживява и реже и стабилизира си позволява своеволия.

12

Анонимен

преди 4 месеца

Абсолютно нещастие. Надявам се поне в такива случаи хората да получат добро обезщетение от застраховките си и да могат да живеят след това. Време е наистина да се мисли за сериозни професионални застраховки. Когато навредиш на някого в такава степен трябва да има подсигуряване на човека. Тази жена, ако остане без два крака и една ръка си е буквално неспособна да се грижи за себе си.

fallback