Снимка: БГНЕС

"Изчакваме пълен доклад. По предварителна информация знаем, че визата е дадена от друга държава-членка". Това обяви Мария Габриел по време на брифинг. Тя уточни, че жената, която влязла в България с тази виза, е придружена от други двама, които са европейски граждани, за които няма как да важи какъвто и да е санкционен режим.
"За мен е важно да получим пълен доклад от службите и, ако някъде може да реагира външно министерство, то по-скоро е към дипломатическата служба", заяви Габриел.

Премиерът Николай Денков уточни, че това, което е забранено за ЕС е разпространението на съответния канал "Русия 1", няма забрана за дейността на журналистите от съответните медии.

"Ще разгледаме внимателно дали това, което е направила излиза от границите", каза Денков.  

По-рано днес депутатът Делян Пеевски изпрати сигнал до министъра на вътрешните работи и председателя на ДАНС за незабавно установяване на това как на територията на България е допуснат да работи екип на забранената в ЕС телевизия “Русия 1”. Приемам като провокация към правовия ред и зачитането на европейските ценности и санкциите срещу Русия, възможността екип на медия, забранена за излъчване на територията на ЕС, рупор на руската военна машина, да излъчва от центъра на София, се казва в сигнала на Пеевски, цитиран от пресцентъра на ДПС.

 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase