Снимка МВР
fallback

48-годишен мъж от Пазарджик е с ампутиран ляв крак и с опасност за живота, след като тир с българска регистрация, управляван от 54-годишен шофьор от пловдивското село Белащица, е блъснал шофьор на аварирал автомобил и двама полицаи. Мъжът има и много фрактури по тялото, реанимиран е в Спешно отделение и настанен в ОАИЛ. Има опасност за живота му.

На получен сигнал за катастрофирал автомобил на мястото е бил изпратен екип на сектор „Пътна полиция" от Пазарджик и линейки за пострадалите. Пътните полицаи обезопасили района на катастрофата с конуси. В този момент към тях се приближил водач на аварирал наблизо автомобил и започнал разговор с полицаите, най-вероятно е търсил помощ от униформените, когато внезапно върху тях връхлетял тира. Той помел конусите и патрулния автомобил на полицаите, който се озовал в крайпътната канавка.

И друго тежко произшествие имаше на автомагистрала "Тракия" вчера. От катастрофирала кола заради спукана гума, в болницата са приети 23-годишен мъж и 25-годишната му съпруга и двегодишното им момиченце, както и 25-годишния шофьор на автомобила. Малкото дете, което е с черепно-мозъчна травма и контузия на белите дробове, е прегледано и транспортирано от екип на ЦСМП-Пазарджик към УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив.

23-годишният му баща е с травма на гръден кош, а 25 -годишният шофьор е с контузия на гръдния кош и лява китка. 25-годишната жена е с фрактура на лумбален прешлен. Трима са отказали хоспитализация, съобщи заместник-началникът на Спешно отделение д-р Димитър Бакалов.

Общо седем души са пострадалите при двете пътните произшествия на АМ "Тракия" вчера. Всички те са са приети в Спешно отделение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Лудия

преди 4 месеца

За бога хора не излизайте на магистралите може да станете инвалид или да загинете

13

Додо

преди 4 месеца

И да иска, човек няма как да кара със 100-120 км/ч! Проблемът на българската магистрала е, че има само 2 ленти! В лявата летят с над 150 км/ч джигитите с 2 пръста чело, светкат, свиркат, забиват се на една боя разстояние в предния автомобил и шофират супер рисково, както за тях, самите, така уви и за останалите. В дясната лента, освен стотици тирове с турски номера, карат и много български такива, повечето с издухани двигатели и липса на грайфер по гумите - карат с 50-60 км/ч по "магистралата"!

12

До 11

преди 4 месеца

И по възможност се оттегляш зад мантинелата именно заради такива хитряги, дето си карат в аварийната и могат да ти пометат спрялото возило.

fallback