Снимка: БГНЕС

Ще дойдем 500 души, ще потрошим всичко тука, закани се общинският съветник от "Възраждане" Деян Николов, след като областният управител Вяра Тодева отказа да го приеме.

Групата на "Въэзраждане", начело с Николов,  влезе в сградата на Областната управа в София и настояваше за среща с Тодева. Тя обаче отказа.

"Другия път ще дойдем 500 души и ще стане лошо, ще изпотрошим всичко тука", закани се тогава Николов, който излъчваше посещението си директно във фейсбук.

Общинските съветници на „Възраждане" и група граждани се събраха тази сутрин пред сградата, за да поискат да видят заповедта, с която по думите им се унищожава Паметника на Съветската армия.

„Такава заповед няма, поне не сме я видели. Успяхме да намерим само експертизата на фигурите, в която пише, че те имат пукнатини и са опасни", каза Николов и допълни, че ставаме свидетели на ситуация, в която законът не се спазва.
Пред сградата имаше полиция, която разреши вътре да влезе само Деян Николов. Той поиска среща с Вяра Тодева и настоя за копие на документите, с които се извършват действията на паметника.

Служител на областната управа няколко пъти му отказа такава среща и обясни, че има ред и трябва да подаде писмена молба, за да се види с областния управител. Стигна се до пререкания между Деян Николов и служителя.

„Няма да мина по вашата скапана процедура. Обадете се на някой, който да слезе. Тук има закони, а след това са вашите вътрешни правила и ред", обърна се Деян Николов към главния експерт в деловодството.

„Обадете се някой да слезе веднага, защото ще влезем ние и ще стане лошо. В тази държава няма никакви закони. В момента ме провокирате и ще стане още по-лошо", заплаши Деян Николов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase