fallback

681 българчета са намерили нов дом в чужбина през последните 3 години. Това става ясно от справка от правосъдния министър Атанас Славов в отговор на въпрос на депутата Цветан Предов от “Има такъв народ”.
Данните са за периода от 1 януари 2020 г. до 1 декември т.г., пише bgvoice.com.

Най-много са децата, намерили ново семейство в САЩ – 351, следва Италия със 147 осиновявания. За Канада и Испания са заминали съответно 53 и 45 деца.

Макар и единични случаи, но българчета са намерили нов дом и в Норвегия, Дания, Гърция и Сан Марино.
Най-малкото осиновено в чужбина дете е на 1 годинка, а най-голямото – на 16 г. Често пъти чужденци вземат едновременно няколко деца – братя и сестри. Така например през август 2020 г. ново семейство в САЩ са намерили две момчета и две момичета на възраст между 6 и 13 г., които са били в роднинска връзка.

В част от случаите осиновяваните в чужбина деца са с тежки заболявания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Анонимен

преди 5 месеца

ЗА ОРГАНИ.

39

до 6

преди 5 месеца

Тъй като не погледнах статията, не забелязах числото. Много оригинална гавра наистина! Що се отнася до децата, каквито и да са те, ако са наистина осиновени, са щастливци, но се опасявам, че ако не всички, то много от тях ще бъдат използвани за чудовищни цели...

38

Хайде престанете

преди 5 месеца

да пишете глynocтu! За осиновяване в чужбина се дават само деца, за които няма кандидатосиновители, които да са български граждани. Знаете за деца от кой етнос става въпрос. Останат ли по тукашните соц.домове, какво печелим от това? И в соц.дом не могат да ги накарат да завършат средно образование. Щом навършат 18 г. ги изхвърлят на улицата. За да се прехранват, стават крадци, просяци, самотни майки на издръжка от нашия джоб. Който от тях доживее 70 г., получава соц.пенсия пак за наша сметка!

fallback