Снимка БГНЕС, архив

Нашият приоритет е трайното повишение на размера на пенсиите и повишаване на покупателната способност на пенсионерите.

Нашият план и предложението заложено в бюджета е да има увеличение със 100 лева на средната пенсия, което ще е ежемесечно решение. За нас е важно да няма еднократни добавки, защото те имат и социален характер. Това каза социалният министър Иванка Шалапатова без конкретно да каже ще има ли пари за коледни добавки за пенсионерите. 

Още по темата
"Разбира се, нашето второ послание е да имаме адекватна собствена политика и да се осигуряваме на реалния размер на възнагражденията си, за да имаме адекватна пенсия на старини", каза още тя, цитирана от "24 часа".

По-рано днес от НОИ коментираха, че ако има коледни добавки, решението трябва да дойде най-късно в края на другата седмица, за да може да се направи преизчисление на сумите  пенсионерите да ги получат на 7-ми декември.

По думите на премиера Николай Денков такова решение може да се вземе, едва след като се прегледа изпълнението на досегашния бюджет. Финансовият министър Асен Василев също на няколко пъти коментира, че приоритет е повишаването на пенсиите в дългосрочен план, а не еднократните добавки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase