Снимка БГНЕС
fallback

Аптеките няма да сканират хартиени рецепти, ако се върне възможността за изписване на антибиотици и на хартия.

Това обясни зам.-министърът на здравеопазването проф. Илко Гетов пред БНТ.

Има доста сериозни мотиви за връщане на част от хартиените рецепти за антибиотици, но Българският лекарски съюз категорично подкрепя оставянето на антидиабетните лекарства и инсулин изцяло на електронна рецепта, каза проф. Гетов.

Oще по темата

В никакъв случай няма да има сканиране на хартиени рецепни, защото това не е дигитализация, каза той. И обясни, че сканирането на един документ не попълва базата данни в Националната здравноинформационна система.

Гетов каза, че днес в министерството предстои финално обсъждане на предложението на лекарския съюз за паралелно изписване на антибиотици на хартия и дигитално.

Окончателното решение се очаква на среща с премиера в петък. Гетов не обясни как аптеките ще дигитализират хартиените рецепти.

Припомняме, че в последните дни се появиха противоречиви идеи как да бъде решен проблемът с електронните рецепти, включително вариант аптеките да ги сканират и качват в е-системата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Анонимен

преди 6 месеца

Кой лекуваше дистанционно по време на Ковитодеветнайсе лекарите или фармацевтите ?!? Защото аптеките продължиха да работят , дори когато всичко затвори , фармацевтите останаха на поста си и продължиха да работят и да полагат здравна грижа каквато е тяхната компетентност !!!

32

аз

преди 6 месеца

Не са лекарите, а аптекарите. Кой ви връща- лекарите или аптекарите.

31

Анонимен

преди 6 месеца

Хората вече все едно са животни. Електронното направление не виждаш какво ти е писано. Същото е с Електронната рецепта. Лекарите много важни станали. Но хората умират от този цифров фашизъм.

fallback