Снимка: БГНЕС
fallback

Българското общество за пореден път е свидетел на поредица от неверни изявления за продажбата на бургаската нефтена рафинерия “Лукойл Нефтохим Бургас“. Това посочват в своя декларация от Синдиката на българските нефтохимици, работещи в предприятието.

От там са на мнение, че професията им се оклеветява. Липсва на компетентна оценка за въздействието и последствията за работещите в сектора и за държавата при отпадането на дерогацията, спрямо руския петрол, се посочват още от синдикалната организация.

"Дерогацията за преработване на руски нефт и делът на съхраняваните запаси на нефт и нефтопродукти в страната се превърнаха в разменна монета при преследването на партийни и корпоративни интереси. Гореописаното поражда съществен риск от загуба на работните ни места и гаранции за дългосрочна заетост на българските нефтохимици. Въпреки многократните обръщения на Синдиката на българските нефтохимици към политически партии и държавни институции, гласът ни не беше чут. Това доведе до повишаване на социалното напрежение и пораждане на несигурност сред работещите и техните семейства", пишат от синдиката в декларацията си.

От там допълват, че работещите в сектора ще отстояват правото си да упражняват професията на нефтохимика.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Люк Скайуокър Ойл

преди 6 месеца

Половината Бургас работи за мен. Заради мен имат къде да живеят а без мен.... обратно там долу в дълбините при рибоците бухахахах

23

наблюдател

преди 6 месеца

Сега какво заради работните места на няколкостотин човека, държавата трябва да си затваря очите и да не получава данъци за милиарди. Брей. Разбира си че рафинерията ще тика работниците да стачкуват, за да не спира келипира. Стара практика използвана от подобни големи мастодонти като Кремиковци например дето нито си платиха данъците нито тока нито газа.

22

Вин

преди 6 месеца

Не чух борците за ,,чиста и свята'' република от ПП ДБ, да потърсят сметка от ГЕРБ защо през тяхното управление Лукойл не плащаше данъци?

fallback