Снимка: БГНЕС
fallback

Животновъдни организации се обявяват срещу политиката на правителството в сектора. Според тях целенасочено се унищожава българското млечно животновъдство.

На специална пресконференция днес фермерите ще изяснят проблемите си, ще обявят конкретни предложения на бранша за излизане от кризата и ще поискат оставката на министъра на земеделието, каза председателят на "Обединени български животновъди" Бойко Синапов.

"Отчайващото положение в сектора, обвързаната подкрепа се получи една ставка, която е унизителна към сектор "Животновъдство". 2009 г. по тази мярка субсидията, която получаваха фермерите, беше около 190 лв. Сега в момента се получава 80 лева", поясни той, цитиран от БНР.

"Другото нещо, което акцентираме в говедовъдството специално, големите ферми бяха ощетени с помощта "Украйна". Другото много важно нещо е, че новият стратегически план е такъв, какъвто си беше угоден за нашите чиновници, нашите управляващите. Не се съобразиха с нашите искания - по този начин категорично нещата не могат да продължат. Да, искането на нашия управителен съвет е оставката на министъра Вътев и целия негов кабинет", допълни Синапов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Ветеринар

преди 6 месеца

До Анонимен 20 Продължавай да купуваш не проверено от ветеринарите мляко. Може да е от маститна крава или болна от туберкулоза. Предава се и на хората.Късмет.

29

Ти да видиш..

преди 6 месеца

Разбра се че който поиска , получава. Така се пази правителство. Ама че хазната е празна ,няма значение. Пак ще вземат заем.

28

Анонимен

преди 6 месеца

Купувам си синьо сирене (рокфор), чедър, гауди на 1 и 3г (немислимо за българските мандражии), швейцарско и др. от Холандия, зареждам фризера за пол. година и вадя когато ми е нужно. Вие си правете сирене от млекото в кофата в която доят кравата, много е вкусно..ха ха ха ха

fallback