fallback

Финансовият министър Асен Василев заяви, че рафинерията "Лукойл" в Бургас се продава, собственикът обаче отрече.

"В този свят всичко се купува и продава, зависи от цената и условията. Политика е да се създават неблагоприятни или невъзможни условия за работа, за да бъде принуден собственикът да продаде", коментира председателят на АИКБ Васил Велев в студиото на "Денят ON AIR".

Oще по темата
Той подчерта, че в бранша има притеснение, защото промените ще доведат до блокиране на работата на рафинерията и до дефицит на горива.

"Ще последва повишаване на цените по много причини, това ще се отрази недобре на българската икономика, предприятия, граждани. Време е да спрем с проявите на шопския манталитет "не е важно аз да съм добре, важното е на Вуте да му е зле", заяви Велев.

Пред Bulgaria ON AIR гостът добави, че все още очаква оценката за въздействието на промените, а няма индикация за подготовката на такава. Той се противопостави на решението за въвеждане на такса за вноса и транзит на руски газ.

Той коментира също, че тегленето на нов външен дълг е неизбежно.

"Няма да изпълним разчетите за приходи в бюджета, икономиката се забавя, събраните приходи от данъци до края на август показват, че ако се запази този тренд, той по-скоро ще се влоши, ще имаме 3 млрд. по-малко събрани данъци. При изпълнение на плана за разходите, ще се увеличи бюджетният дефицит, но и разходите няма да се изпълнят - тези 8 млрд. инвестиции ще компенсират несъбираемостта на приходите", прогнозира Васил Велев.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Велко виж кой чука.!

преди 6 месеца

Тази новина я чета на последък всеки ден,само дето артикулите са все различни.Един път тока,другия ден хляба,после олиото,после тока и парното,после бензина.Абе напишете една статия където да изброите всичко което ще се вдига,и повеке си абете мастилото и времето.Капиш!

22

Анонимен

преди 6 месеца

за него идва махнели се лукоил ще трябва да работи като гей някъде другаде

21

Анонимен

преди 6 месеца

Е докато не се спря тръбния газ, криза нямаше.:))

fallback