Снимка: БГНЕС

Нямам информация да се продава рафинерията "Лукойл Нефтохим". Няма причина да се продава "Лукойл" и няма да си тръгнат до момента, в който не им вземем дерогацията на руски петрол. Правителството и финансовият министър Асен Василев защитават Русия. Това заяви по bTV председателят на Комисията по енергетика в Народното събрание и депутат от ГЕРБ-СДС Делян Добрев

Всеки път, когато се подхване дерогацията на руски петрол, премиерът акад. Николай Денков предупреждава, че ще си подаде оставката, заяви Добрев. Той пак ще предложи да отпадне дерогацията на руски петрол по-рано. Според него правителството подкрепя Русия и налива милиарди в режима на руския президент Владимир Путин.

 Добрев потвърди, че Европейската комисия разследва сделката с "Боташ". От началото на управлението на "Продължаваме промяната" "Булгаргаз" е в лошо финансово състояние и има риск да фалира, предупреди Делян Добрев. Според него по-големият проблем е, че частни фирми от газовия сектор са спонсори на "Продължаваме промяната" и държавните енергийни фирми са на път да фалират.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase