Снимка: БГНЕС

"Лукойл" плаща нула данъци". Асен Василев заяви, че "Лукойл" се продава, а Денков го опроверга. Откъде го е чул? В трамвая ли го е чул или в автобуса?".

Още по темата
Това попита Бойко Борисов в Перник.

"Първо трябва да се мисли, да се пише и след това да се говори, особено когато говориш от чуждо име, защото притеснителното е, че ако финансовият министър има информация за това, я е придобил по някакъв начин и не е прозрачен. Ако е отрекъл Денков, това значи все едно някой да говори от ваше име, че си продаваш апартамента. И в двата случая това е едно необмислено самохвално интервю. Делян Добрев ме настигна сега и твърди неща, които не искам да вярвам, че са така, но той дойде да ме предупреди за тях, заяви Борисов.

Притеснителното от Добрев, което чувам, че дерогация, която имаме месеци наред, горивата отново са с левче отгоре, това левче си върви години наред, това са милиарди. 3 млрд. долара, а ние говорим, че имаме 3% дефицит и че трябва да теглим заем, 6 млрд. са изтекли от нашите джобове за горива и то повече, отколкото струва, подчерта Борисов.

Притеснително е, че има текст, в който се казва, че се дава 100% монопол на Лукойл. Как се гони Лукойл или се опитваш някой да го продаде и му даваш в същото време дерогация за милиарди и е платил 0 лева данъци. И защо 2 правителства - служебното и това вече 3-4 месеца нищо не правят. А пред чуждата преса се правим, каза Добрев.

Трябва да намалят вноса на горива. Не само, че Лукойл не е платил един лев, миналата година са получили от държавата 150 млн. компенсации за ток. И сега 100% монопол в България, допълни Борисов.

Добрев, каза, че има механизъм да падне бензинът, това е механизмът за компенсациите, от фонда трябва да се върне на всеки по 1 лев, само че те не прилагат този закон, защото не искат да вземат пари от Лукойл, обясни той.

"Как работят срещу руските интереси в България, при положение, че им дадоха 3 млрд. долара. Позволяват им дори да изнасят горива за ЕС, което е забранено с дерогацията. Освен това между първо и второ четене вкарват клауза, която дава пълен монопол на "Лукойл". Така се товари всеки български потребител с по 1 лев да им плащаме".
 
Заварвам, че ме чака тук в Перник и започва да ми светва една лампичка", пошегува се Борисов и допълни, че представят ГЕРБ като опозиция на ПП, но това не е така. Според Борисов, ако опозицията се докопа до власт, България ще е в изолация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase