Поражда се ново недоволство сред служителите в затворите, както този път то е свързано с  уволнението на младши инспектор Емил Велков. Хората се оплакват и от налагането на натиск върху техните колеги, участващи в протестните демонстрации.

"Имаме 10 човека, които са уволнени и възстановени само в София. Намират се всякакви поводи. Имаме около 50 човека, наказани за Facebook коментари. Повечето от колегите са си обжалили наказанията и съдът ги е отменил. Пускат се и фалшиви новини в медиите. Скоро излезе една новина, че съм погнат от прокуратурата. Нашият офис е даден от министъра на правосъдието, съгласно споразумение, а получих покана в петдневен срок да го освободя. Установих, че дори няма ток. Днес трябва да върнем ключовете", коментира председателят на Синдиката на служителите в затворите Ясен Тодоров пред Bulgaria ON AIR.

По думите му най-големият проблем е промяната на режима на работа, тъй като са се наложили 12-часови смени, вместо 24-часови.

"Искаме си смесения режим, с който преобладаваха 24-часовите смени. Очакваме министърът на правосъдието да преразгледа този режим. Трябва да се разгледат и обществените поръчки, предадени на прокуратурата", заяви Тодоров, който допълни, че очаква среща с правосъдния министър.

Обсъжда се и какви да бъдат следващите действия на надзирателите.

Вижте целия разговор във видеото
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase