Снимка: БГНЕС
fallback

Остават затворени автомагистрала „Тракия“ при Стара Загора и Проходът на републиката от работещи в енергийния сектор.

Трети ден продължава протестът на служителите на електроцентралите и мините. Нощта премина без напрежение, но и без заявка за вдигане на блокадата, предаде bTV.

Работещите в мините и ТЕЦ "Марица изток 2" се обявиха срещу териториалните планове за справедлив преход на въглищните райони, които в петък бяха приети от правителството.

Oще по темата
Движението през Прохода на Републиката е блокирано още при Гурково. Протестиращите са позиционирани в три точки, така че да бъдат ограничени и възлови обходни маршрути.

Международни шофьори вече второ денонощие са в капан.

След като вчера министърът на енергетиката Румен Радев отиде на място при протестиращите, премиерът академик Николай Денков покани на среща протестиращите в Министерския съвет. Тя е насрочена за днес в 16 ч., но очакванията са нито един от синдикалните лидери да не се отзове на поканата.

Заради блокадите в района на Стара Загора са въведени следните обходни маршрути - за пътуващите по магистрала "Тракия" той е от пътен възел "Нова Загора" по пътя към Нова Загора - Сливен до пътен възел "Свобода".

За пътуващите по път Казанлък - Стара Загора: за гр. Стара Загора - през с. Памукчии, с. Християново, Калояновско шосе; от Стара Загора в посока Казанлък - по пътя Стара Загора - Нова Загора - Сливен, бул. "Калояновско шосе, с. Християново, с. Памукчии. Повече информация - на страницата на Агенция пътна инфраструктура.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

172

Анонимен

преди 7 месеца

Полицаите да не ги пращат да ги пазят тия протестиращи, ами да ги разместят от платното с различни форми на убеждаване. Ако не, да се оттеглят, тия шофьори дето висят трети ден на Хаинбоаз или обикалят по селските пътища около Стара Загора ще освободят пътя. Като им се протестира да отиват пред министерския съвет, не да пречат на хората да се придвижват.

171

Българин

преди 7 месеца

Надявам сде, че мисирките и мисиритне от Днес.лг правят разлика межшзду милионери милиционер. ОИт последните са Борисов, Пеевски, почетният на тези от ДПС, Техножимпексоватна и другите партиънши лидери. Те, нещата не са получават само с политика. Грябва си и акъл. А те си го нямат. Честита 2024 г. Може дори и бюджет за нея да приемат и гласуват.

170

МИЛИОНЕР

преди 7 месеца

Те може и да са затворени Тракията им и Хаинбоаза, но пък Цеца и Ива са си отворени за нови приятерлства. С тях сме си иот старите приятели. А така, мацета от Бургас. Но пък, Цеца си е най-любимата ви Севернячка. Просто защото и аз съм си от там. Тази, нашата кси, Севернатата ни. Вие не я познавате както мен и ЦЕЦА. Тя е от ВЕЛИКОТО НИ ТЪРНОВО, а аз съм на около 100 км на запад от него.

fallback