fallback

Правителството и миньорите се разбраха, но бъдещето на енергийния сектор у нас остава мрачно. Подмина ли ни енергийната криза или тепърва предстои?

"За някои неща като че ли се разбрахме. Разбрахме се за някои принципи, за неща, които непременно трябва да се направят. Разбра се, че очевидно има някакъв проблем в комуникация, която не се състоя. Очевидно е, че тези 10 хиляди човека, които бяха на площада, не бяха особено доволни от това, което един от нас им разказа", коментира президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов в студиото на "Денят ON AIR".

По негови думи не може да се заблуждаваме, защото "в комплекса "Марица-Изток" ври и кипи".

"Категорично отказвам да поемам чужди вини, това обобщено говорене не е вярно и се видя на площада, че не можем да избягаме от това. Очевидно е, че и помежду си имаме различия, по цялата тази тема, което ми се струва, че тепърва ще се види. Това, което хората не харесват, е идеята и начина, по който това нещо им беше предложено", каза Маналов пред Bulgaria ON AIR.

Той допълни, че на срещата с премиера акад. Денков е казал следното: "Вашият огромен проблем е страхотното недоверие, което съществува в комплекса "Марица-Изток", за да преодолеете това недоверие, трябва да направите някои неща, които не знам дали могат да бъдат направени", допълни той.

Според него правителството и миньорите са се разбрали по повечето неща, написани в тяхната декларация, но все пак е имало събития в комплекс "Марица- Изток" и хората недоволстват.

"Това, което мисля, че би могло да стане, да разделим нещата. Историята с това предприятие, което дразни хората, да я извадим настрани, да се разберем за другите неща. Тези хора, които работят там, те не са паднали от небето, за да не могат да разберат какви опасности могат да ги очакват", посочи Манолов.

Вижте видеото с целия разговор

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

ХоХо

преди 7 месеца

До ЯМБОЛИЯНете знам кой си иколко разбираш от енергртика и в частност от ВЕИ , но казаното от теб е мнение на лаик ! За да си наясно за моята експертиза , в областта на ВЕИ и ЕЕ работя от 1977 г.

14

Васил Иванов

преди 7 месеца

Този синдикалист защо не се обръсне поне един път? Щото мяза на ром или ако се обръсне всички ще видят, че си е жив ром

13

Анонимен

преди 7 месеца

Този синдикатите, Димитър Манолов, все повече ми заприлича на фолкаджийката Галена. Каквото и да пее Галена, няма , няма и си вдигне полата да е видят, че е забравила да си нахлузи прашките. Та така и наш Димитър, Няма , няма и си отвори алчните уста да ги напълнят политиците и работодателите с пари..Този път Димитър да внимава като си отвори устата да не ги напълни някой л***йновоз от чистота

fallback