Снимка БГНЕС, архив

„Софийска градска прокуратура е получила сигнал от МВР за причинена смърт на мъж по време на полицейска операция. Наш служител е извършил незабавните следствени действия. Фиксирани и иззети са 3 гилзи, на 100 м от гилзите е намерена кръв, която също е иззета. Извършено е освидетелстване на двама полицейски служители, при което са иззети обтривки от двете им ръце, както и униформеното им облекло.

Проверките за наркотични вещества и алкохол са отрицателни и при двамата полицейски служители”, заяви Христо Кръстев, заместник-градски прокурор на София. И добави, че са установени частични видеозаписи на случая. В рамките на днешния ден наблюдаващия прокурор ще прецени дали служителят да бъде привлечен като обвиняем. Има още свидетели за разпит.

„Данните за произведените изстрели са от полицейски служител от мъжки пол, не от женски пол. Дали ще бъдат повдигнати обвинения ще се прецени, след като се съберат доказателства. Тук всеки един малък детайл може да промени заключението”, посочи Кръстев на брифинг, цитиран от Нова телевизия.

Още по темата

Любомир Николов, директор на СДВР в Съдебната палата пък заяви: „В нощта на 17 срещу 18 септември в 4 РУ е получен сигнал за извършен грабеж над две момичета, от три непознати лица. Пострадалите са дали конкретно описание на извършителите и незабавно е изпратен полицейски екип. По-късно постъпва нов сигнал в близост до бул. „Черни връх”, екипът предприема действия по издирване и установява, че лицата се качват в автобус. Успяват да спрат превозното средство и залавят едното лице в автобуса и две, които се опитват да избягат.

Единият полицай тръгва след бягащите и предупреждава няколко пъти, че ще стреля. Възпроизведени са два контролни изстрела, след което същият служител стреля по бягащото лице. Установява, че лицето е простреляно, и не се чака линейка - полицейският автомобил го откарва в болница „Токуда”. След намесата на лекарските екипи се установява, че лицето е починало.

Искам да заявя, че полицаят, възпроизвел изстрела, е награждаван безупречен служител с 7 години стаж в МВР, на 33 г. Във връзка със заловените лица заявявам, че това са наши стари познайници. Установихме, че лицата са извършители на множество грабежи, използвали са метални и гумени бухалки, за да наранят жертвите си.”
 

Коментари Напиши коментар

95

Ryuhou

преди 1 седмица

Когато съм на маса със салатка и ракийка, мога да псувам нашите униформени тикви от тука до сутринта. 3/4 от тях са безмозъчни връзкари, който вяртат, че тая униформа им е за да пречат на всичко около тях, не за да вършат нещо полезно. Когато обаче един от тях ми каже да спра, спирам, може да споря, може да подавам оплаквания, но спирам, с кола, пеш, трактор, камион, няма значение. Трябва да имаме уважение за тази униформа, има някой от тях, който я носят с чест.

94

Алооо

преди 1 седмица

Няма значение. Награда и повишение. Повече такива служители трябват в тая система. Предотвратиха някой смъртен случай. Утре тоя бок.ук като ограби някого и го убие какво? Ще го пуснат подписка ли? Отново браво на полицаите, вече тук сам доволен от тяхната работа. Един рецедивист по-малко по улиците. Предлагам, ако го съдят или осъдят протест, докато не го освободят и възстановят на работа.

93

456

преди 1 седмица

Полицай-мъж или жена,все едно е за поздрав!Така трябва,щом не спира на предупреж дение!Стига сме плюли по полицията,в случая е за награда!