Снимка БНТ

Депутати от БСП за България и "Възраждане" попречиха да бъде поставено скеле около паметника на Съветската армия в София. Преди обяд два камиона с железа стовариха скелето на части пред паметника.

Депутатите  разбрали това и са поискали от областната управа да им предостави заповед за поставяне на съоръжението, както и документи, които да покажат каква е целта му.

"По закон като депутати имаме право да поискаме да ни бъдат предоставени документите незабавно. В тях няма класифицирана информация. Беше ни отказано с аргумент, че трябва да отправим писмено искане и до две седмици ще ни дадат отговор. Дотогава обаче ще е свършило всичко", обясни пред БНТ депутатът от БСП за България Георги Свиленски.

Мая Манолова от "Изправи се.БГ" заяви: "Ние сме тук 32-ри ден, защото сме готови да се противопоставим срещу опитите на десницата да бутне паметника. Те си мислят, че така ще изкарат изборите. Може би дори им правим услуга, защото ако те бутнат паметника, народът ще бутне тях, но те не го разбират."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase