Снимка БГНЕС, архив
fallback

БСП в София застанава зад идеята партията да се яви на местните избори в столицата във формат на широка местна коалиция, както и да бъде издигната Ваня Григорова за кмет.

Това обявиха от столичната структура на столетницата, след като проведоха конференции на своите 24 районни организации в София. Очаква се решението да бъде потвърдено на 2 септември, когато ще се проведе градската конференция на БСП. Засега от партийната централа на „Позитано“ 20, които често воюват със столичната организация, все още мълчат по въпроса.

Oще по темата

Григорова е икономист по професия, съветник е в синдикалната организация КТ „Подкрепа“ и оглавява лявото гражданско сдружение „Солидарна България“. Името й от доста време се лансира като евентуален претендент на БСП за кметското място в София. В началото на август тя предизвика буря в публичното пространство, когато заяви в интервю: „София трябва да бъде гостоприемна за софиянци, а не за италианци, англичани и германци, които са решили да дойдат в събота и неделя да изпият по една бира.“

„Нашето явяване на местния вот с широка местна коалиция е единственият начин да спрем "Сглобката" в София“, коментира резултатите от районните конференции лидерът на столичните социалисти Иван Таков. По думите му, през последните два месеца са водени разговори с потенциални партньори от други политически сили и съвсем скоро местната коалиция ще бъде официално сформирана, пише "Сега".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

82

Анонимен

преди 9 месеца

За комунистически ку чки не гласувам , дори и да ми бутат безплатно...!

81

до 88

преди 9 месеца

Преди години разговарях с висш функционер от БСП.Той сподели как в родното му място напрежението на тока било под 200 волта и редовно му горели хладилници и фризери.След като му предложих разумно решение,той каза,че според ннего друго трябвало да стане. И така разбрах,че човека уж инженер,не е инженер. Та толкова за кадрите на партиите.Специалист партиец не става-той си се занимава с това което е учил,а не с политика!

80

Ангелина

преди 9 месеца

БСП има доста професионални кадри. Тази кандидатура показва ,че нямат намерение да имат кмет на София. Тази "дама" е известен синдикалист ,който говори популистки и изпразнени откъм съдържание красиви фрази. Демократичната общност пък имат свой доказал се през годината човек ,с качества за кмет- Борис Бонев. те предлагат друго лице ,който е ерудиран професионалист и ум в неговата област и успешен бизнесмен ,но това не винаги значи добър кмет,за което се изисква по - широк набор от качества .

fallback